Woonplaats: Hollandtown
Herkomst: Maren en Hedel
Achtergrond: Haar ouders, Albert van Lith en Annie Michels, zijn in 1956 vanuit Brabant naar Kimberly geëmigreerd.

Haar vader komt uit Maren en haar moeder uit Hedel. Hedel wordt in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd en het hele dorp is vernietigd. De opa van Trish wordt afgevoerd door de Duitsers en komt niet meer terug bij zijn familie. De oorlog heeft daardoor een diepe indruk achtergelaten bij de moeder van Trish en ze wil graag weg uit Nederland. Er woont al een familielid in the Fox Valley dus de keuze voor Kimberly is snel gemaakt.

Ze vertrekken met twee kinderen met de boot naar de Verenigde Staten. Daar krijgen ze nog zes kinderen waaronder Trish. Zij is in 1962 geboren in Wisconsin.

Binnen het gezin wordt Engels gesproken. Nederlands is de geheime taal van haar ouders. Zo weet Trish als ze jong is soms niet of de woorden Engels zijn of Nederlands. Op haar twaalfde gaat ze voor het eerst naar Nederland. Langzaamaan leert ze meer van de Nederlandse taal.

Trish gaat regelmatig naar Nederland. Ze is er inmiddels al meer dan 25 keer geweest. Ze is gek op Carnaval en gaat dit regelmatig vieren in Den Bosch. Ook houdt ze sommige Nederlandse tradities in ere. In haar een eigen ‘bruin’ café in Little Chute: Trish Pop's In Again viert ze Koningsdag en bij elke verjaardag wordt er ‘Lang zal ze leven’ gezongen. Trish is Amerikaan maar voelt zich Nederlander.

inSight

Mede mogelijk gemaakt door

Een samenwerking van