Woonplaats: Kimberly
Herkomst: Nistelrode
Achtergrond: Nellie Broeksteeg is geboren in 1949 in Nistelrode.

Nellie emigreert met haar ouders in 1950 naar Kimberly, ze is dan anderhalf jaar. 

Het verhaal van deze emigratie begint bij de familie van haar moeder, de familie Van der Wielen. Deze familie emigreert rond 1923 van Lithoijen naar the Fox Valley. Nellie's moeder is dan 10 jaar oud. Nellie's grootvader kan echter niet wennen en heeft heimwee naar Nederland. Begin jaren '30 gaat hij samen met zijn vrouw en twee kinderen, waaronder Nellie's moeder, terug naar Lithoijen.

Als Nellie's moeder trouwt gaat ze met haar man in Nistelrode wonen. Daar wordt Nellie geboren. Als Nellie anderhalf jaar is, besluiten haar ouders om Brabant te verlaten. De grootouders van Nellie zijn inmiddels overleden en alle broers en zussen van haar moeder wonen in Amerika. Dus haar ouders vinden het een goede tijd om terug te gaan naar Amerika. Nellie's moeder is daarnaast ook bang voor een nieuwe oorlog in Nederland. Voor haar nog een reden om terug te keren naar Amerika.

Nellie’s vader gaat in zijn nieuwe thuisland aan de slag als metselaar. Hij bouwt onder andere het huis waar Nellie nu woont en waar ze is opgegroeid.

De eerste jaren praat Nellie thuis Nederlands maar langzaam verandert dit van een mix naar uiteindelijk volledig Engels. Ze verstaat haar moedertaal nog prima en ze spreekt het ook nog redelijk goed.

Nellie voelt zich meer Nederlander dan Amerikaan. Ze heeft overwogen om in Nederland te gaan wonen. Maar heeft toch besloten om in The Fox Valley te blijven wonen.

inSight

Mede mogelijk gemaakt door

Een samenwerking van