Woonplaats: Little Chute
Herkomst: Zeeland (dorp)
Achtergrond: Arnold Verstegen is in 1820 geboren in het Noord-Brabantse dorpje Zeeland.

Hij behoort samen met zijn broer Johannes tot de eerste Brabanders die naar Little Chute emigreren. In 1850 vertrekt hij met zijn eerste vrouw, Anna Maria Biemans, en hun vier kinderen naar Amerika.

Arnold is van huis uit boer. Samen met zijn broer is hij heel ondernemend in Little Chute. Ze bouwen een watermolen langs de rivier de Fox. Ze noemen deze naar hun geboorteplaats: de Zeeland Mills. In 1930 als de molen niet meer van de familie Verstegen is maar van de familie Hietpas (ook van oorsprong een Nederlandse familie) gaat de molen in vlammen op en wordt helaas niet meer herbouwd.

In Little Chute krijgen Arnold en Anna Maria nog zeven kinderen. Een aantal van zijn kinderen overlijden op jonge leeftijd. Vlak na de geboorte van hun jongste kind overlijdt ook zijn vrouw Anna Maria. Arnold gaat daarna terug naar Brabant om op zoek te gaan naar een nieuwe vrouw. Die vindt hij en samen vertrekken ze na de huwelijksvoltrekking naar Little Chute. Met haar krijgt Arnold nog eens twaalf kinderen. Arnold Verstegen overlijdt in 1900. 

Arnold Verstegen is bekend geworden omdat er brieven van hem zijn gevonden waarin hij beschrijft hoe het hem en zijn familie vergaat in hun nieuwe thuisland. Die brieven schrijft hij naar de familie van zijn eerste vrouw die in Erp wonen. De originele brieven liggen nu in de St. Norbert Abbey, een klooster in De Pere. Alle brieven die teruggevonden zijn, zijn vertaald in het Engels.

Er leven in Little Chute nog heel veel nazaten van Arnold Verstegen waaronder Patricia Murphy. 

inSight

Mede mogelijk gemaakt door

Een samenwerking van